Dağ Çayı kullanımı

Dağ Çayı

Divle ve çevre köylerin dağlarında kendiğilinden yetişen bir bitkidir. Haziran ayının ortalarında çiçek açan bu bitki insanlar tarafından toplanarak kurutulmakta ve çay olarak satılmakta ve tüketilmektedir.
Bitkinin hem toplandığında hem de çay olarak demlendiğinde güzel bir kokusu vardır. İyi bir uykuyada yardımcı olmaktadır.

Nasıl Tüketilir

Çaydanlığa 7-8 bardaklık su koyarak kaynatıyoruz.
Resimde görünen miktardaki dağ çayını alıyoruz ve sudan geçiriyoruz. (Dağda yetiştiği için tozlardan temizlenmesi için)
Suyumuz kaynadıktan sonra ateşi en düşük durumu getiriyoruz.
Sudan geirdiğimiz dağ çayımızı çaydanlığa atıyoruz.
1-2 dk kadar düşük ateşte kaynattıktan sonra ocağı söndürerek demlenmeye bırakıyoruz.
10 dk kadar demlendikten sonra tüketebilirsiniz.
Kullanılacak dağ çayının miktarını kendiniz ayarlayabilir, kaç bardak istediğinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Afiyet olsun.










IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.