Bu bilgileri okumadan Divle obruk peyniri almayınız.

1 - Divle Obruk peyniri sadece Koyun ve Keçi sütlerinden üretilir.

2 - Divle obruk peyniri'nde kullanılan sütler sadece Divle ve çevre köylerin meralarında otlatılan koyun ve keçilerden elde edilir.  Divle ve çevre köylerin meralarındaki ot çeşitliliği çok fazla olması sebebi ile bu sütlerin lezzeti ve rahiyası çok farklıdır.

3 - Divle obruk peyniri sadece Divle ve çevre köylerde üretilir.

4 - Yazın sıcaklığı 4-5 °C ve Nem oranının % 100 lere ulaştığı Divle obruk mağarasında 120-150 gün arasında bekletilerek olgunlaşması sağlanır.

5 - Satın alırken deri tulumlar üzerinde mutlaka üretici etiketinin olmasına dikkat ediniz.

6 - Koyun ve keçilere Nisan - Kasım ayları arasında (Süt sağım dönemi Mayıs - Temmuz ayları arasıdır.) hiçbir şekilde hazır yem verilmez. Sadece meralarda otlatılarak beslenir. Dolayısıyla elde edilen sütler % 100 doğal/organiktir.

7 - Üretimde hiçbir katkı maddesi kullanılmaz. Sadece süt, maya ve tuz kullanılır.

8 - Divle köyü Karaman ili, Ayrancı ilçesine bağlı bir dağ köyüdür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.